Ga direct naar inhoud

Jury 2015

Jury 2015, Drentsche Aa
vlnrboven: Olof Koekebakker, Judith Lekkerkerker, Enno Zuidema, Berno Strootman (geen jurylid), Xandra Schutte, onder: Hetty Klavers, Peter van der Gugten en Eric Luiten.

 

Eric Luiten (juryvoorzitter) is zelfstandig gevestigd landschapsarchitect. Vóór zijn benoeming tot Rijksadviseur voor Landschap en Water was hij Provinciaal Adviseur Ruimtelijke Kwaliteit in Zuid-Holland, hoogleraar Erfgoed en Ruimtelijk Ontwerp aan de TU Delft en curator van A Wider View: expositie, conferentie en summer school over de toekomst van het cultuurlandschap in Europa.

Peter van der Gugten is directeur van Heijmans Vastgoed B.V.  Na zijn studie bouwkunde aan de TU Delft, gaf hij leiding aan de woningcorporatie Maatschappij voor Volkswoningen in Rotterdam. In 1992 werd hij directeur van Proper Stok, dat in 2002 werd opgenomen in het Heijmans concern. Peter van der Gugten is tevens voorzitter van de Raad van Toezicht van het Rotterdamse architectuurcentrum AIR.

Hetty Klavers is dijkgraaf van het Waterschap Zuiderzeeland. Na haar studie toegepaste wiskunde aan de Úniversiteit Twente werkte zij vele jaren bij Rijkswaterstaat, laatstelijk als Stafdirecteur Netwerken. Voorafgaand aan haar benoeming als dijkgraaf in 2013 was zij Programmadirecteur Deltaprogramma IJsselmeergebied. 

Judith Lekkerkerker werkt als adviseur en onderzoeker op het gebied van stedelijke ontwikkeling en is hoofdredacteur van het kennisplatform voor ruimtelijke vraagstukken RUIMTEVOLK. Daarnaast is zij fractievoorzitter van D66 in de bestuurscommissie van het stadsdeel Amsterdam-Oost. Judith Lekkerkerker studeerde bouwkunde aan de TU Delft.

Xandra Schutte studeerde Nederlandse taal- en letterkunde en communicatiewetenschap aan de Universiteit van Amsterdam. Sinds 2008 is zij hoofdredacteur van De Groene Amsterdammer, nadat ze al eerder – van 1991 tot 1999 – al als kunstredacteur aan dat opinieweekblad verbonden was geweest. In de tussenliggende periode was ze hoofdredacteur van Vrij Nederland en uitgever bij J.M. Meulenhoff.

Enno Zuidema geeft als stedenbouwkundige vanuit het Groningse Niehove leiding aan zijn bureau Enno Zuidema Stedebouw. Na voltooiing van zijn studie bouwkunde aan de TU Delft werkte hij onder meer in Berlijn, bij de dienst Stedenbouw en Volkshuisvesting van de gemeente Rotterdam en bij Maxwan. Van 1998 tot 2003 gaf Enno Zuidema leiding aan de afdeling Stedenbouw van de Academie van Bouwkunst.

Voorzitter Eric Luiten en secretaris Olof Koekebakker hebben geen stemrecht.

Hetty Klavers en Peter van der Gugten
Hetty Klavers en Peter van der Gugten, strand Katwijk
Judith Lekkerkerker
Judith Lekkerkerker
Xandra Schutte en Eric Luiten
Xandra Schutte en Eric Luiten
Enno Zuidema
Enno Zuidema
Eric Luiten, voorzitter van de jury
Eric Luiten, voorzitter van de jury