Ga direct naar inhoud

Gouden Piramide 2016

Omslag publicatie 'Hart en Ziel' Gouden Piramide 2016. ontwerp: Katja Hilberg

Winnaar Gouden Piramide 2016: Stichting Xenia

Op 26 november heeft minister Blok voor Wonen en Rijksdienst de Gouden Piramide uitgereikt aan Stichting Xenia voor het Xenia hospice voor jonge mensen in Leiden. De trofee werd in ontvangst genomen door opdrachtgever en directeur Jacqueline Bouts. De prijs bestaat naast de trofee uit een geldbedrag van 50.000 euro en een architectuurplaquette.

lees meer...
De Markthal.  Beeld Ossip van Duivenbode

Nominaties 2016

Een jury onder leiding van rijksbouwmeester Floris Alkemade heeft vijf nominaties bekendgemaakt voor de Gouden Piramide 2016: CONO Kaasmakers met kaasmakerij De Tijd, Consortium DeFlat met Kleiburg, Provast met de Markthal, Stichting TROM met de Hallen en Stichting Xenia met Xenia hospice.

lees meer...
Rijksbouwmeester Floris Alkemade markthal

Jury 2016

Juryleden van 2016 zijn: Jop Fackeldey, Marieke Rietbergen, Bianca Seekles, Wouter Vanstiphout en Robert Winkel.
Peter Paul Witsen is secretaris, Rijksbouwmeester Floris Alkemade is voorzitter van de jury. Zowel voorzitter als secretaris zijn zonder stemrecht.

lees meer...
Gouden Piramide trofee. Foto: Dieter Schütte

Wat is de Gouden Piramide?

De Gouden Piramide is de Rijksprijs voor inspirerend opdrachtgeverschap. De prijs wordt jaarlijks toegekend en is een initiatief van de ministeries van IenM, BZK en OCW.

lees meer...
Inzendingen GP16 op kaart

Zestig opdrachtgevers

Zestig opdrachtgevers hebben een project ingezonden voor de Gouden Piramide 2016. Een grote verscheidenheid aan projecten en inspirerende verhalen wordt aan de jury voorgelegd. Opdrachtgevers van Terschelling tot Kerkrade en van Enschede tot Haarlem zonden in. Een vakkundige jury heeft uiteindelijk vijf opdrachtgevers genomineerd en hen bezocht op locatie. Zaterdag 26 november reikt minister Blok van Wonen & Rijksdienst de Gouden Piramide uit aan een van hen.

lees meer...