Gouden Piramide 2018

Save the date uitreiking 27 september 2018

Prijsuitreiking

Minister Ollongren reikt op donderdag 27 september de trofee uit aan de winnaar van de Gouden Piramide 2018. Het feest wordt gevierd in de Glazen Zaal in Den Haag. Noteer deze datum alvast in uw agenda, de uitnodiging en mogelijkheid tot aanmelden volgen begin september.

lees meer...
Jeanne Dekkers en wethouder Ruud Guyt in de stadskamer

Nominaties 2018

De jury heeft vijf opdrachtgevers genomineerd voor de Gouden Piramide 2018: Familie Schutte, Gemeente Sittard-Geleen i.s.m. Zuyd Hogeschool en Jongen Projectontwikkeling, Lemniskade Projecten, Nederlandse Provincie der Paters Jezuïeten en WVO Zorg. Lees waarom!

lees meer...
De jury aan het werk

Jury 2018

De zevenkoppige jury onder leiding van rijksbouwmeester Floris Alkemade heeft de inzendingen beoordeeld en vijf opdrachtgevers genomineerd. In mei bezoekt de jury de genomineerden op locatie. Donderdag 27 september reikt minister Ollongren de Gouden Piramide 2018 uit aan de meest inspirerende opdrachtgever...

lees meer...
vierkant, Inzendingen Gouden Piramide 2018

Bekijk de inzendingen

Prachtige oogst

Bekijk hier welke opdrachtgevers een inzending hebben verzorgd! Op de kaart kunt u de locaties van de verschillende projecten zien.

lees meer...
Mattijs van Ruijven. Foto Marijn Scheeres

Interviews

Een reeks van twaalf interviews met winnende en genomineerde opdrachtgevers uit vijftien jaar Gouden Piramide.

lees meer...
Winnaar 2014: Marie-Louise Meuris van de Nieuwe Ooster

Wat is de Gouden Piramide?

De Gouden Piramide is de tweejaarlijkse rijksprijs voor inspirerend en vernieuwend opdrachtgeverschap in de architectuur en gebiedsontwikkeling.

lees meer...
Jury op bezoek in Patch 22, Amsterdam

Tijdpad

In april werden de genomineerde opdrachtgevers bekendgemaakt en in mei werden ze bezocht en bevraagd door de jury. Donderdag 27 september 2018 reikt minister Ollongren de trofee uit aan de meest inspirerende opdrachtgever van Nederland. Dat gebeurt in de Glazen Zaal in Den Haag. In de zomer worden de publicatie en de documentaires gemaakt. Wilt u de prijsuitreiking bijwonen? Begin september wordt de uitnodiging versrtuurd waarna u zich kunt inschrijven. Dus: Save the data!

lees meer...
Logo GP vierkant HOME

Deelnamevoorwaarden

De deelnamevoorwaarden waaraan opdrachtgevers en inzendingen moeten voldoen willen zij kunnen meedingen naar de Gouden Piramide 2018.

lees meer...