Ga direct naar inhoud

Gouden Piramide 2018

Minister Ollongren reikt de trofee uit aan Tom Frantzen en Claus Oussoren

Lemniskade wint!

Met Patch22 in Amsterdam-Noord

Minister Ollongren reikte op donderdag 27 september de trofee uit aan de winnaar van de Gouden Piramide 2018: Lemniskade Projecten.

lees meer...
Publicatie Stofgoud. Gouden PIramide 2018.

Stofgoud

Dit boek presenteert projecten van vijftien inspirerende opdrachtgevers, waaronder de winnaar Lemniskade projecten en de vier andere genomineerden. Het boek bevat de oordelen van de jury en beschrijft het jureringsproces. Bestel het boek kosteloos of lees het online.

Zicht vanuit de bibliotheek op de oude stad, Ligne Sittard

Documentaires

Over iedere genomineerde opdrachtgever is in de zomer van 2018 een korte documentaire gemaakt. Opdrachtgever en ontwerper vertellen op locatie over hun project. Vanaf september worden de beeldende verhalen over bijzonder opdrachtgeverschap hier getoond.

lees meer...
Landgoed Valkenberg vanuit de lucht

Nominaties

De jury heeft vijf opdrachtgevers genomineerd voor de Gouden Piramide 2018: Familie Schutte, Gemeente Sittard-Geleen i.s.m. Zuyd Hogeschool en Jongen Projectontwikkeling, Lemniskade Projecten, Nederlandse Provincie der Paters Jezuïeten en WVO Zorg. Lees waarom!

lees meer...
De jury aan het werk

Jury

De zevenkoppige jury onder leiding van rijksbouwmeester Floris Alkemade heeft de inzendingen beoordeeld en vijf opdrachtgevers genomineerd. In mei bezocht de jury de genomineerden op locatie en koos zij een winnaar. Lees in het boek hoe dit ging.

lees meer...
vierkant, Inzendingen Gouden Piramide 2018

Bekijk de inzendingen

Prachtige oogst

Bekijk hier welke opdrachtgevers een inzending hebben verzorgd! Op de kaart kunt u de locaties van de verschillende projecten zien.

lees meer...
Mattijs van Ruijven. Foto Marijn Scheeres

Interviews

Een reeks van twaalf interviews met winnende en genomineerde opdrachtgevers uit vijftien jaar Gouden Piramide.

lees meer...
Winnaar 2014: Marie-Louise Meuris van de Nieuwe Ooster

Wat is de Gouden Piramide?

De Gouden Piramide is de tweejaarlijkse rijksprijs voor inspirerend en vernieuwend opdrachtgeverschap in de architectuur en gebiedsontwikkeling.

lees meer...
Logo GP vierkant HOME

Deelnamevoorwaarden

De deelnamevoorwaarden waaraan opdrachtgevers en inzendingen moeten voldoen willen zij kunnen meedingen naar de Gouden Piramide 2018.

lees meer...