Ga mee met tekst

Op bezoek bij winnaars na de oplevering

U bent van harte uitgenodigd om op woensdag 1 november mee te gaan naar een van deze drie opdrachtgevers. We vragen ons met elkaar af of de bekroonde aanpak van toen ook nu nog kan werken. En welke verantwoordelijkheid hebben opdrachtgevers nadat hun project eenmaal is opgeleverd? Aansluitend reizen we per bus naar Den Haag. Daar bezoeken we de Hoge Raad, een bijzonder project van de Rijksoverheid. Vervolgens ontvangt Rijksbouwmeester Floris Alkemade ons in het Johan de Witthuis. Hij presenteert de vernieuwing van de prijs en de nieuwe jury. Met een feestelijke borrel openen we daar de Gouden Piramide 2018.

Programma woensdag 1 november:

Amsterdam

Stadsdeel Westerpark (nu West)/Evert Verhagen won in 2004 de Gouden Piramide met het Cultuurpark Westergasfabriek. We worden rondgeleid en bijgepraat door Evert Verhagen, die namens stadsdeel Westerpark in 2004 de Gouden Piramide in ontvangst nam. Met Nurah Abdulkadir van Westergasfabriek BV en Esther Agricola, directeur Ruimte en Duurzaamheid gemeente Amsterdam, maken we een rondwandeling over het park. We bezoeken de Zuiveringshal en de Gashouder. Verzamelen tussen 11.45 en 12u bij Pacific Parc voor een eenvoudige lunch en inleiding door Evert. Ga mee!

Utrecht

In Utrecht bezoeken we met winnend opdrachtgever van 2006 Edwin Oostmeijer en architect bOb van Reeth appartementengebouw Het Bolwerk. We verzamelen tussen 11.30 en 11.45 bij de Rietveldstoel voor het Stadskantoor op Utrecht Centraal waar Pieter van Rooij (projectarchitect Utrecht CS Benthem Crouwel) stil zal staan bij dit sleutelproject dat zijn voltooiing nadert. Door de stad lopen we naar het Servaasbolwerk waar we tijdens een lichte lunch bij iemand thuis, naar Edwins jongensboekenverhaal luisteren. Om 14u vertrekken we in de bus naar Den Haag voor het vervolgprogramma. Ga mee!

Nijmegen

In Nijmegen verzamelen we om 11.30 uur bij het Centraal Station waar Rienk Postuma van De Key en Michel Pott van Talis ons opwachten. We gaan te voet naar De Dobbelman waar we lunchen bij de Thiemeloods en een inleiding over de transformatie van dit het gebied krijgen van Rienk Postuma. Betrokken ontwerpers Marlies Rohmer en Liesbeth van der Pol zijn aanwezig om hun visie te geven en hun werk terug te zien. In de bus naar Den Haag praten we na. Het belooft een boeiend bezoek te worden. Ga mee!

Den Haag

In Den Haag bezoeken we om 15u de Hoge Raad der Nederlanden, een project van de Rijksoverheid. Vincent Panhuysen (KAAN architecten), Esther Vonk en Charles van Marrelo (beiden Atelier rijksbouwmeester) vertellen over de totstandkoming van dit bijzondere gebouw. Vervolgens ontvangt Rijksbouwmeester Floris Alkemade ons in het Johan de Witthuis. Hij presenteert de vernieuwing van de prijs en de nieuwe jury. Met een feestelijke borrel openen we daar de Gouden Piramide 2018.

Borrel Johan de Witthuis

Wilt u alleen een borrel komen drinken, horen wie er in de jury zitten en wat er precies gaat veranderen? U bent van harte welkom in het Johan de Witthuis aan de Kneuterdijk vanaf 16u. Het is wel fijn als u ons dan even een e-mail stuurt.