Ga direct naar inhoud

Inschrijven

De inzendtermijn voor de Gouden Piramide 2018 is gesloten.

Gouden Piramide 2018

De Gouden Piramide is de tweejaarlijkse rijksprijs voor inspirerend opdrachtgeverschap. Meedingen kan met elk uitgevoerd of bijna uitgevoerd project waaraan een architectonisch, stedenbouwkundig of landschappelijk ontwerp ten grondslag ligt. Dat kan een enkel bouwwerk of een openbare ruimte zijn, maar ook een compleet stadsdistrict of natuurgebied. Het kan om een nieuwe ontwikkeling gaan, maar ook om herbestemming, renovatie of tijdelijk gebruik. Het gaat om de durf en ambitie achter het project. Om de vernieuwing die is gezocht, en de manier waarop.

Alle opdrachtgevers kunnen voor de prijs in aanmerking komen. Particulieren, instellingen, bedrijven, corporaties, overheden, ontwikkelingscombinaties, enzovoort. Alleen de rijksoverheid is van deelname uitgesloten. Opdrachtgevers die wilden deelnemen, konden zich inschrijven tot woensdag 13 december 2017 om 17.00 uur.

De Gouden Piramide bestaat sinds 2003 en is een initiatief van de ministeries van BZK, OCW en I&W. De winnaar ontvangt een speciaal ontworpen trofee en een bedrag van 75.000 euro. De resultaten worden gepresenteerd in een boek en een documentaire die beide rond de dag van de prijsuitreiking verschijnen.

Tijdpad Gouden Piramide 2018

De inschrijving is op 13 december 2017 gesloten. In april 2018 worden de drie tot vijf genomineerde opdrachtgevers gepubliceerd via een nieuwsbericht via deze site en het jurybezoek aan de opdrachtgevers op locatie is gepland op dinsdag 15 & woensdag 16 mei 2018.
Donderdag 27 september 2018 reikt de minister de Gouden Piramide 2018 uit aan de meest inspirerende opdrachtgever van Nederland!