Ga direct naar inhoud

Jury 2018

Jury 2018 Loods 6

Juryberaad in Bagagehal van Loods 6

Floris Alkemade (voorzitter zonder stemrecht) is architect en stedenbouwkundige. In september 2015 is hij benoemd tot Rijksbouwmeester. In 1989 trad hij toe tot het architectenbureau OMA (Office for Metropolitan Architecture), waar hij in 2001 partner werd. Sinds 2008 heeft Alkemade zijn eigen bureau FAA, met standplaats Sint-Oedenrode en vestigingen in Brussel en Parijs.

Eric Alink is stadschroniqueur van Den Bosch. In opdracht van de gemeente, maar inhoudelijk onafhankelijk, schrijft hij over wat zich in de stad afspeelt. Daarnaast is hij zelfstandig gevestigd journalist en tekstschrijver. Onder zijn opdrachtgevers bevinden zich veel culturele instellingen, waaronder het Theaterfestival Boulevard.

Pieter Jannink is stedenbouwkundige en was 20 jaar geleden mede-oprichter van het bureau Must, waar hij nog steeds werkt. Zijn werk beslaat alle schaalniveaus, met accenten op de stedelijke transformatie en het strategisch regionaal ontwerp, waarbij ook het procesontwerp zijn aandacht heeft. Jannink is als gastdocent onder meer verbonden aan de Amsterdamse Academie van Bouwkunst.

Tanja Klip-Martin was als gedeputeerde van de provincie Drenthe in 2010 genomineerd voor de Gouden Piramide, met de uitbreiding van het Drents Museum. Zij is nu dijkgraaf van het waterschap Vallei en Veluwe en ze zit namens de VVD in de Eerste Kamer. Eerder was zij wethouder in Coevorden. Klip-Martin is kunsthistoricus.

Annette Marx was bijna 30 jaar geleden mede-oprichter van het bureau Marx & Steketee Architecten. Dit Eindhovense bureau is gespecialiseerd in het gebouwde erfgoed: restauratie, uitbreiding en hergebruik. Naast haar werk als architect is zij onder meer gastdocent bij Heritage & Architecture aan de TUDelft en voorzitter van de Commissie Welstand en Erfgoed in de gemeente Venlo.

Floor Milikowski is zelfstandig onderzoeksjournalist en programmamaker, met speciale aandacht voor stedelijke en ruimtelijke ontwikkeling en stedelijke cultuur. Ze heeft meerdere reeksen verhalen rond deze thema’s gepubliceerd in de Groene Amsterdammer. In februari 2018 verschijnt bij Atlas Contact haar boek ‘Van wie is de stad’. Sinds 2017 is ze bestuurslid van de Stichting Rotterdam-Maaskant.

Petra Rutten is sinds 2017 directeur wonen bij Frame Vastgoed. Frame is een risicodragende belegger/ontwikkelaar, gespecialiseerd in binnenstedelijk vastgoed, die voornamelijk actief is in Rotterdam. In 2011 was ze namens Proper-Stok genomineerd voor de Gouden Piramide met de gebiedsontwikkeling van de Rotterdamse wijk Katendrecht, samen met twee andere partijen. Ze werkte ook voor Heijmans en Van Wijnen.

Peter Veenstra richtte in 2006 het bureau Lola landscape architects op, als een van drie partners. Het is een bureau voor ‘progressieve landschapsarchitectuur’. Zowel bij het ontwerp van openbare ruimten als in de benadering van grotere landschappen, onderscheidt het zich met een onderzoekende aanpak. In 2013 ontving Lola de Maaskantprijs voor jonge architecten.

Peter Paul Witsen is secretaris van de jury en heeft geen stemrecht.