alle inzendingen op de kaart

Fenix avondopname, goed te zien hoe het oude volume zich verhoud tot het nieuwe volume. De tussenlaag, het tafelblad, is hier goed te zien.
-
Fenix avondopname, goed te zien hoe het oude volume zich verhoud tot het nieuwe volume. De tussenlaag, het tafelblad, is hier goed te zien.
-
Fenix gezien vanaf de Wilhelminapier met op de voorgrond de Rijnhaven.
-
De nieuwe Fenix met optopping, met daaronder een foto van het oude complex San Fransisco. Op het dak van het oude complex zijn de kranen nog te zien. Pas na de oorlog zijn de loodsen in twee gebroken door een brand. Pas na de oorlog is de naam Fenix gemund, door de Rotterdamse bevolking als verwijzing naar mythische vogel die zichzelf in as veranderd en uit die as herrijst. De Fenix is eigenlijk nu voor de tweede keer herrezen.
-
De passage in het oude volume van de Fenix. De eerste verdiepingsvloer is hier uitgezaagd alsmede de dakvloer. Hierdoor is voor iedereen duidelijk hoe het gebouw te lezen is. De verbindingen tussen parkeren, fietsenkelder, lofts, culturele partijen en de horeca is duidelijk. De oude structuur draagt hier letterlijk het gebouw met de nieuwe tafelpoten (stalen kolommen) als toevoeging. Dit is de spannendste plek in de Fenix, in de kelder hier onder is een tentoonstelling ingericht met oude beelden
-
De Fenix gezien vanaf het Fenixplein aan het bruggehoofd van de Rijnhavenbrug (het Vluggertje). Als animatie ingevoegd het concept van de verandering van het volume. De verhoging van de bebouwing aan de Rijnhaven en de verlaging aan de Katendrecht zijde. In de bestaande loods is de entree te zien van het cultuur cluster. Rechts op de foto Theater Walhalla, een pionier op De Kaap!
-
Detail opname van de galerijen en de tête-à-tête balkons als uitstulping van galerij. De foto toont ook de subtiele verkleuring van het plaatmateriaal van donker boven tot bijna wit beneden. Op de kop van de console is een speciaal gemaakt armatuur geplaatst als verlichtingselement. In de galerij hekken een witte print met dichter denier.
-
Het binnengebied gezien vanaf de zuidwest hoek. De daktuin is hier net aangelegd. Aan het daktuin niveau zijn de lofts zichtbaar die in het tafelblad zijn gerealiseerd. Hier zijn lofts met een verdiepingshoogte tot 6 meter.
-
Vier plattegronden als illustratie van het concept. Op de begane grond de passage door het gebouw heen. De bovenste verdieping toont de penthouselaag met losse eenheden als een soort bungalows op circa 44 meter hoogte. Duidelijk te zien ook de rijke diversiteit aan woningentypen. Geen woning is hetzelfde.