Ga direct naar inhoud
Genomineerde opdrachtgevers 2020
Vijf bijzondere opdrachtgevers
Nieuwsbrief
Meld u aan en blijf op de hoogte!
Documentaires 2018
Vijf beeldende verhalen over bijzonder opdrachtgeverschap. De genomineerde opdrachtgevers vertellen.
Interviews met gelauwerde opdrachtgevers
Lees de serie interviews met winnaars en genomineerden
Winnaar 2018
lemniskade Projecten met Patch22

De Gouden Piramide is de tweejaarlijkse rijksprijs voor inspirerend opdrachtgeverschap die sinds 2003 wordt uitgereikt. Voorzitter van de jury is Rijksbouwmeester Floris Alkemade. De prijs bestaat uit een speciaal ontworpen trofee, €75.000 en eeuwige roem. Kies in het menu voor geschiedenis en lees de verhalen!

Jurybezoek verzet

18 februari 2021
Een zomerse jurering, we gaan 8 en 9 juni op pad! De genomineerde opdrachtgevers en hun projecten kunnen onmogelijk digitaal beoordeeld worden. Er moet gepraat, gevraagd, gekeken, gevoeld en vooral geluisterd worden. Ter plekke. lees meer

Podcasts

Vastberaden en onvermoeibaar werkten ze aan een gebouw of gebied dat ooit alleen als visioen bestond. Podcastmaker Geert Kloppenburg ontmoet genomineerde en winnende opdrachtgevers van vorige Gouden Piramide-edities.

Podcasts Gouden Piramide

Publicatie Stofgoud

In 'Stofgoud' wordt het juryproces van 2018 beschreven als een spannend verhaal. De vijf genomineerden en hun projecten zijn uitgebreid gedocumenteerd en er valt nog veel meer te lezen over opdrachtgeverschap. Bestel het prachtige boek kosteloos of bekijk het online.

Wat is de Gouden Piramide?

De Gouden Piramide is de tweejaarlijkse rijksprijs voor inspirerend opdrachtgeverschap. Het gaat bij deze prijs om durf en ambitie. Om de vernieuwing die is gezocht, en de manier waarop...

Twitter