Ga direct naar inhoud

Wil de echte opdrachtgever opstaan?

Nieuwsbrief - Logo
 
Evert Verhagen in Cultuurpark Westergasfabriek, 2017. Foto Marijn Scheeres

Evert Verhagen, 2017

Interviews

Vanaf twee weken voor de start van de Gouden Piramide 2018 verschijnt hier wekelijks een interview met een genomineerde of winnende opdrachtgever. Nieuwsgierig en kritisch zijn ze. Inspirerend en trots. Dat ook. Nog steeds. We beginnen in Amsterdam met Evert Verhagen. Winnaar in 2004. Veel leesplezier!

 
2017 Ga mee winnaar 2016
Ga mee op woensdag 1 november!

U bent van harte uitgenodigd om mee te gaan naar een winnende opdrachtgever in Utrecht, Amsterdam of Nijmegen. Aansluitend reizen we per bus naar Den Haag. Daar bezoeken we de nieuwbouw van de Hoge Raad. Vervolgens ontvangt Rijksbouwmeester Floris Alkemade ons in het Johan de Witthuis. Hij presenteert de vernieuwing van de prijs en de nieuwe jury. Met een feestelijke borrel openen we daar de Gouden Piramide 2018.
Klik hier om in te schrijven voor de excursie. Dit kan tot en met 25 oktober.

 
Programma Amsterdam

Stadsdeel Westerpark (nu West)/Evert Verhagen won in 2004 de Gouden Piramide met het Cultuurpark Westergasfabriek. We worden rondgeleid en bijgepraat door Evert Verhagen. Met Nurah Abdulkadir van Westergasfabriek BV en Esther Agricola, directeur Ruimte en Duurzaamheid gemeente Amsterdam, maken we een rondwandeling over het park. We bezoeken de Zuiveringshal en de Gashouder. Verzamelen om 12u bij Pacific Parc voor een eenvoudige lunch en inleiding. Aansluitend reizen we per bus naar Den Haag. Ik ga mee!

 
Programma Utrecht

In Utrecht bezoeken we met winnend opdrachtgever van 2006 Edwin Oostmeijer en architect bOb van Reeth, appartementengebouw Het Bolwerk. We verzamelen om 12u bij de Rietveldstoel voor het stadskantoor op Utrecht Centraal waar Pieter van Rooij (projectarchitect Utrecht CS Benthem Crouwel) stil zal staan bij dit sleutelproject dat zijn voltooiing nadert. Door de stad lopen we naar het Servaasbolwerk waar we te gast zijn in een appartement voor een lichte lunch, onderwijl luisteren we naar Edwins jongensboekenverhaal. Om 14u vertrekken we in de bus naar Den Haag voor het vervolgprogramma. Ik ga mee!

 
Programma Nijmegen

In Nijmegen verzamelen we om 11.30 uur bij het Centraal Station waar Rienk Postuma van De Key en Michel Pott van Talis ons opwachten. Winnaars uit 2009. We gaan te voet naar De Dobbelman waar we lunchen bij de Thiemeloods en een inleiding over de transformatie van het gebied krijgen van Rienk Postuma. Betrokken ontwerpers Marlies Rohmer en Liesbeth van der Pol zijn aanwezig om hun visie te geven en hun werk terug te zien. In de bus naar Den Haag praten we na. Het belooft een boeiend bezoek te worden. Ik ga mee!